آب سرد یا آب گرم، هر کدام را چه زمان هایی بنوشیم؟

به گزارش زمین جهانی، برترین ها: آب مایه حیات است و همه ما می دانیم که نوشیدن یک لیوان آب خنک وقتی که تشنه هستیم چه حس بی نظیری دارد. اما آیا آب سرد همواره برترین انتخاب است؟ آیا زمان هایی نیز وجود دارد که باید آب گرم بنوشیم؟

آب سرد یا آب گرم، هر کدام را چه زمان هایی بنوشیم؟

بعضی از کارشناسان هنوز تردید دارند که نوشیدن آب با چه دمایی برترین حالت برای هیدراسیون بدن است. دمای درونی بدن ما 37 درجه است که تفاوت بسیار زیادی با آن یک لیوان آب سردی دارد که با لذت می نوشیم.

در طب سنتیِ بیشتر سرزمین ها روی اهمیت دمای آبی که نوشیده می گردد و تاثیر آن بر بدن تاکید شده است؛ بنابراین به نظر می رسد زمان های خاصی وجود دارد که آب گرم برای بدن مناسب تر و سالم تر است تا آب سرد. به هر حال چه آب گرم و چه آب سرد، مهم است که بدن همواره هیدراته باشد. بدن ما هوش درونی دارد و اغلب آنچه را که باید بدانیم به ما می گوید.

وقتی هوا گرم است و شما هم در فضای باز مشغول ورزش و فعالیت هستید، حتما دوست دارید آب خنک و سرد بنوشید، اما وقتی سرماخورده اید به احتمال زیاد به آب گرم تمایل بیشتری دارید. خوب است دلایل علمی اینکه چه زمان هایی مناسب نوشیدن آب گرم یا آب سرد است را بدانید.

برترین زمان ها برای نوشیدن آب سرد

وقتی که ورزش می کنید

حین ورزش، دمای مرکزی بدن بالا می رود. تعریق یکی از مکانیسم هایی است که بدن با آن خودش را خنک نموده و دمایش را پایین می آورد، اما همراه با این عرق، الکترولیت ها و آب زیادی از دست می رود که باید جایگزین گردد. نوشیدن آب سرد حین ورزش، هم بدن را مجددا آب رسانی می کند و هم به کاهش دمای آن یاری می کند.

مطالعه ای که در نشریه International Society of Sports Nutrition انجام شد، آب با دمای اتاق را با آب سرد در حین تمرین مقایسه کرد. محققان دریافتند افرادی که آب سرد نوشیده بودند نسبت به افرادی که آب با دمای اتاق نوشیده بودند توانسته بودند دمای مرکزی بدن خود را 50 درصد طولانی تر پایین نگه دارند (بدن شان خنک تر مانده بود).

وقتی که تب دارید

نوشیدن آب سرد زمانی که تب دارید یکی از روش های خنک کردن بدن است. وقتی که تب دارید بسیار مهم است که فراوان آب بنوشید، زیرا بدن در حال کوشش و فعالیت زیاد برای رها شدن از دست مهاجمان خارجی است که در حال آسیب زدن به بدن هستند.

وقتی که دمای بدن تان بالاست، نوشیدن آب سرد می تواند تسکین زیادی به شما بدهد. بهتر است به آبی که می نوشید چند قطره آب لیموی تازه و مقدار کمی نمک اضافه کنید تا الکترولیت های از دست رفته تان جایگزین شوند.

وقتی که قصد کاهش وزن دارید

علم نشان داده که نوشیدن آب سرد، سوخت و ساز بدن را بالا برده و کالری سوزی را در روز بیشتر می کند. هر چند هیچ نسخه جادویی برای درمان چاقی وجود ندارد، اما همین عادت ساده به مرور زمان اثر خواهد گذاشت. به هر حال وقتی که کوشش می کنید وزن کم کنید، گام های ساده و کوچک نیز بزرگ و تاثیر گذار خواهند بود.

برترین زمان ها برای نوشیدن آب گرم

هنگام گوارش غذا

تا به حال این سوال برای تان پیش آمده چرا بیشتر افراد بعد از بیدار شدن از خواب سراغ نوشیدنی های گرم می فرایند؟ بله کافئین همان چیزی است که به دنبالش هستند، اما فقط همین نیست. در طب باستانی توصیه شده است که نوشیدن آب گرم صبح اول وقت به آغاز و تحریک گوارش یاری می کند. نوشیدن آب سرد همراه غذا می تواند عوارض منفی بر فرایند هضم و گوارش بگذارد.

چون بدن مجبور است انرژی بیشتری صرف کند تا مایعات و غذای سرد را گرم کند، از این رو به زمان بیشتری برای هضم و گوارش احتیاج خواهد داشت و این نکته ای است که افرادی که دچار ناراحتی های گوارشی هستند باید بیشتر به آن توجه نمایند.

برای سم زدایی

وقتی موضوع سم زدایی بدن مطرح می گردد، نوشیدن مقدار کافی آب، یکی از مولفه های بسیار مهم است. نوشیدن آب با دمای اتاق همراه با مقداری آبلیمو، جزوی از اقدامات تغذیه ای در سم زدایی بدن است. وقتی آب را با دمای اتاق می نوشید، بدن تان کمترین انرژی را برای پردازش آن صرف می کند.

طی فرایند پاکسازی و سم زدایی بدن باید مواد دیگری هم به آب نوشیدنی تان اضافه کنید. مثلا چند برش خیار و نعنای تازه یا برش هایی از سیب و یک تکه چوب دارچین. این افزودنی های سالم نه تنها آب آشامیدنی تان را لذتبخش تر می نمایند بلکه خاصیت سم زدایی نیز دارند.

برای تسکین درد

وقتی سر درد یا التهابی دارید بهتر است آب گرم بنوشید، زیرا آب گرم به افزایش جریان خون به سمت بافت ها یاری نموده و راه حل بسیار خوبی برای درمان گرفتگی های قاعدگی است.

برای برطرف یبوست

نوشیدن آب گرم وقتی که یبوست دارید می تواند یاری تان کند دفع راحت تری داشته باشید. علت اصلی یبوست کم آبی بدن است، بنابراین ضروری است مقدار زیادی آب و مایعات بنوشید. آب گرم یاری می کند جریان خون افزایش یافته و روده ها نرم شوند.

طب سنتی در خصوص دمای آب آشامیدنی چه می گوید

پزشکان طب سنتی توصیه می نمایند آب سرد ننوشید. علت پشت این توصیه این است که آب سرد به طور کلی سبب انقباض، کُندی و نقص در عملکرد می گردد. اما آب گرم یاری می کند همه چیز در بدن جریان طبیعی خود را داشته باشد و اندام های درونی ایمن بمانند و جریان خون به طور متعادل و سالم در بدن برقرار باشد.

در گذشته افراد اهمیتی به کاهش وزن نمی دادند و بیشتر، ذخیره انرژی برای شان اهمیت داشت. بیشتر توصیه های طب های سنتی، امروزه نیز مورد آزمایش و آنالیز قرار گرفته اند و از جهت گوارش سالم و حفظ سطح مناسبی از انرژی، مطمئنا بهتر است که آب را گرم یا با دمای اتاق بنوشید.

باقی زمان ها

به غیر از زمان ها و موقعیت هایی که در بالا گفتیم، بیشتر کارشناسان توصیه می نمایند آب را با دمای اتاق بنوشید. همواره دمای هوای بیرون را مد نظر داشته باشید. در روز های گرم بهتر است آب خنک بنوشید و در روز های سرد زمستان بهتر است آب را گرم بنوشید. نوشیدن آب گرم در صبح یک راه عالی برای آغاز گوارش و افزایش جریان خون و در نتیجه افزایش انرژی است که در ضمن بدن را سم زدایی هم می کند.

افزودن مرکبات یا گیاهان مفید به آبی که می نوشید آن را لذتبخش تر می کند و بیشتر تشویق می شوید آب بنوشید. نباید فراموش کنید که در هر شرایطی به سیگنال های بدن تان گوش دهید، چون اغلب، برترین و مناسب ترین دستور ها به وسیله خود بدن صادر می گردد.

هر روز چه مقدار باید آب بنوشید؟

این سوال بسیار مهمی است، زیرا بیشتر افراد آب کافی نمی نوشند و مشکل خاصی نیز به چشم نمی آید، زیرا همه آدم ها هر روز آب می نوشند! اما این آب کافی نیست و پیامد های آن آنقدر آشکار و عادی است که بیشتر آدم ها این پیامد ها را به عوارض کم آبی بدن مربوط نمی دانند!

60 درصد از بدن ما از آب ساخته شده و تمام سیستم های آن به آب وابسته است تا عملکرد مناسب خود را داشته باشد. شما باید چیزی حدود دو لیتر آب در روز بنوشید (تقریبا 8 تا 10 لیوان آب) تا سیستم بدن تان خوب کار کند. اما بیشتر افراد، آب مورد احتیاج روزانه خود را دریافت نمی نمایند و علاوه بر این فراموش می نمایند هر روز چه مقدار آب به وسیله عرق و ادرار از دست می دهند.

در نتیجه بدن این افراد در حالتی از کم آبی خفیف قرار گرفته است. حتی کم آبی خفیف نیز تا حدود زیادی عملکرد مغز را تحت تاثیر قرار می دهد و در حافظه اختلال ایجاد می کند. دهیدراسیون بدن حتی منجر به اضطراب نیز می گردد.

مقدار مورد احتیاج آب برای هر کسی فرق دارد، زیرا وزن بدن، نقش بزرگی در مقدار آب مورد احتیاج بدن هر کسی دارد. اما به طور کلی توصیه می گردد تقریبا دو لیتر آب در روز بنوشید و اگر ورزش و فعالیت می کنید و هوا نیز بسیار گرم است، دو تا چهار لیوان آب نیز به این اندزاه اضافه کنید.

منابع: healthyandnaturalworld, aquazania

منبع: زندگی روز

به "آب سرد یا آب گرم، هر کدام را چه زمان هایی بنوشیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آب سرد یا آب گرم، هر کدام را چه زمان هایی بنوشیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید