چرا نان قهوه ای مفیدتر است؟

به گزارش زمین جهانی، در نان سبوس دار، به طور میانگین دو برابر ویتامین، مواد معدنی و مواد فیبری نسبت به نان سفید وجود دارد.

چرا نان قهوه ای مفیدتر است؟

به گزارش ایسنا، در نان سبوس دار، به طور میانگین دو برابر ویتامین، مواد معدنی و مواد فیبری نسبت به نان سفید وجود دارد. نان سبوس دار دارای ویتامین B2 و نیاسین است که این ویتامین ها باعث تمرکز و دقت عمل می شوند. ویتامین های مذکور برای بچه ها نیز بسیار خوب است، مخصوصاً در دورانی که سلول های عصبی در حال رشد هستند.

بعلاوه نان سبوس دار منیزیم بیشتری دارد که باعث تقویت ماهیچه های روده می گردد و از درد های ماهیچه ای جلوگیری می نماید. آهن موجود در نان سبوس دار نیز به شرط وجود شرایط مناسب برای جذب، سبب باهوشی بچه ها می گردد. ضمن آنکه در بزرگسالان با افزایش تمرکز ذهنی و بازدهی کاری توان عملکردی فکری و جسمی همراه است.

مواد فیبری در نان سبوس دار راهی برای برطرف گرفتگی روده و یبوست است. علاوه بر این، این مواد جزء مواد غذایی مطلوب باکتری های روده هستند که علیه امراض میکروبی روده اقدام می نمایند و سیستم ایمنی بدن را فعال می نمایند. مواد فیبری موجود در نان سبوس دار، کلسترول و مواد سمی حاصل از تجزیه مواد غذایی را جذب نموده و از روده دفع می نمایند.

بهتر است از نان های سبوس دار که با خمیر ترش تهیه می شوند، بهره ببرید. آرد سبوس دار دارای ماده ای است به نام اسید فیتیک که مواد معدنی مانند آهن، منیزیم یا کلسیم را جذب نموده و مانع استفاده بدن از آن ها می گردد.

اگر برای تهیه سریع نان از جوش شیرین استفاده گردد، تجزیه اسید فیتیک انجام نمی گردد. در نتیجه مانع جذب آهن، منیزیوم و کلسیم می گردد. به همین علت گفته می گردد استفاده از جوش شیرین در تهیه نان در نانوایی ها، باعث کمبود آهن در بدن می گردد که به نوبه خود مسائل فراوانی را برای زنان و بچه ها ایجاد می نماید.

در حالیکه اگر در مدت طولانی، خمیر به وسیله خمیر ترش اصطلاحا ور بیاید، ماده اسید فیتیک به وسیله آنزیم های موجود در غلات تجزیه شده و بدن انسان می تواند از مواد معدنی نان استفاده کند. با توجه به اینکه نان قوت غالب مردم کشور ما است، حذف جوش شیرین از مراحل فراوری نان می تواند سبب ارتقاء سلامت افراد جامعه گردد.

باید توجه کرد که نان قهوه ای، نانی است که از آرد دانه های سبوس دار گندم فراوری شده و نان سفید، نانی است که از آرد بدون سبوس فراوری شده و پوسته گندم (سبوس) آن حذف شده است.

بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، بسیاری از پزشکان تا اوایل دهه 30 قرن بیستم سبوس را یک ماده زاید و اضافی که موجب خراش روده بزرگ (کولون) می شد، به حساب می آوردند.

اما با پژوهش های نو دو دهه گذشته فواید فراوان نان سبوس دار اثبات شد و سبوس به عنوان یک داروی موثر طبی برای بیمارانی که همواره از مسئله یبوست یا اختلالات روده بزرگ رنج می برند، شناخته شد.

منبع: فرارو

به "چرا نان قهوه ای مفیدتر است؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چرا نان قهوه ای مفیدتر است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید