فهرست غذاهای سبک و ساده اما مقوی؛ مخصوص افطاری
به گزارش زمین جهانی، ماه رمضان از راه رسید و همه در پی منوی غذای سبک و مناسب جهت افطار هستند. برترین غذا برای افطار انواع و اقسام سوپ ها و آش ها هستند. خوش طعم، مقوی و بیشتر درصد آن را آب تشکیل می دهد و این برترین گزینه جهت افطار هست. افطاری لذیذ، ساده و تازه را با بکار بردن مواد غذایی تازه درست کنید. با روش های پخت سالم و رعایت یکسری از عادتهای غذایی درست، تا در آخر ماه رمضان احساس سلامتی و حس و حال خوب بهتری داشته باشید.
در این مقاله از دسته آشپزی در مجله اینترنتی زمین جهانی بعد از یک روزه داری طولانی، می خواهیم با معرفی چند غذای سبک و کمی تا قسمتی راحت سفره افطارتون را متحول کنیم.
افطار، زمانی است که می توانید سطح انرژی از دست رفته بدن را با خوردن و آشامیدن غذاها بالا برده و بدنتان را مجدداً بازسازی کنید. بنابراین می توان یادآوری کرد، غذاهایی مورد مصرف قرار بگیرد که مواد اصلی آنها، همه گروهای غذایی را شامل گردد. میوه ها و سبزیجات، برنج، گوشت، حبوبات، و لبنیات، در سفره افطار فراموش نگردد.
انواع نان های فیبر دار و سبوس دار و غلات را در برنامه غذایی خود داشته باشید. غذاهای پروتئینی مانند؛ گوشت مرغ و ماهی، تخم مرغ، حبوبات، همه مواد غذایی هستند که باید در ماه مبارک رمضان مصرف شوند.
استفاده از غذاهای شیرین و انواع دسرها در بدن خیلی سریع می سوزند. اگر چه رعایت یکسری از اصول تغذیه ای مناسب باعث خواهد شد، ضعف از دست رفته ناشی از نخوردن غذا از بین برود تا به خوبی از عهده این فریضه الهی برآمده و از برکات معنوی بهره مند شوید.
سوپ قارچ دوست داشتنی
این روزها سیستم گوارشی ما به انواع سوپ ها بدهکار است، این حس را زمانی می توانید درک کنید که زمان افطار با خوردن آن حس خوبی به شما دست بدهد. برای پختن یک سوپ عالی یک پیاز میانه را ریز کنید و سه پر سیر را بکوبید و داخل قابلمه ای بریزید. اگر برگ بو و کمی فلفل قرمز ، پنج و شش پیمانه آب به آن بیفزایید بسیار عالی خواهد شد. اجازه دهید یک ربع روی حرارت قرار بگیرد. در ظرف دیگری یک کره 50 گرمی را آب کنید و حدود 250 گرم قارچ را تمیز کنید و بشویید و روی تخته ورقه ورقه کنیدو یک قاشق آرد (گندم) را به مخلوط اضافه کنید.
روی کمی تفت دهید. 2 پیمانه شیر به موادتان اضافه کنید و خوب هم بزنید تا موادتان به غلظت بیوفتد. بعد اندازه دو قاشق غذاخوری جعفری خورد شده به سوپ اضافه کنید. سوپی سبک و مقوی نوش جانتان.
برای طرز تهیه سوپ قارچ متفاوت اینجا کلیک کنید.
سوپ جو با سس سفید
سوپ ذرت و کاری تایلندی 1 پیمانه و پیاز ریز شده را در قابلمه ای بریزید و روی حرارت تفت دهید. زمانی که پیاز سبک شد، 1 قاشق چایخوری پودر سیر یا دو حبه سیر له شده را به همراه 2 پیمانه دانه ذرت به آن اضافه کنید. 1 عدد فلفل دلمه ای قرمز را خلالی خرد کنید و به مواد دیگر بیفزایید.
4 پیمانه شیر نارگیل و 3 تا 5 قاشق چایخوری پودر کاری را هم به مواد داخل قابلمه اضافه کنید. 1 عدد قرص عصاره سبزیجات را در قابلمه پودر کنید.
1 پیمانه برگ اسفناج ریز و تازه را هم خرد کنید و به مواد در حال جوشیدن بیفزایید. در قابلمه را ببندید تا ذرت ها بپزند و سوپ جا بیوفتد. در آخر 1 عدد لیموی درشت را هم آب بگیرید و به همراه کمی نمک و فلفل به سوپ بیفزایید و آن را سرو کنید.
برای طرز تهیه سوپ جو با شیر و خامه اینجا کلیک کنید.
رول نان و پنیر و سبزی
یکی از مهم ترین موادی هست که در سفره های افطار وجود دارد. می توانید با این دستور ساده نان و پنیر و سبزی را با تنوع بیشتری سر سفره افطار به خود نمایی بگذارید.
نان لواش را تهیه کنید و به ابعاد 25 در 40 برش بزنید، سبزی خوردن را تهیه کنید و خرد کنید. بعد از ریز شدن با 100 گرم گردوی ریز شده مخلوط کنید. یک کیسه فریزر را پهن کنید و یک قسمت از نان لواش را روی آن قرار دهید و از موادتان یک لایه نازک روی نان بکشید و نان دیگری روی آن قرار دهید. یه بار این کار را تکرار کنید و با نایلون زیرین نان ها را رول کنید و داخل یخچال قرار دهید، تا موادتان به خورد نان برود و با این کار به خوبی منسجم شوند. بعد از دو ساعت رول نان را با فاصله های یک سانتی برش بزنید و میل کنید.
نیمروهای شیرین برای افطاری
با توجه با اینکه بعد از 14 ساعت گرسنگی، قند خون تان پایین آمده و تمایل به خوردن غذاهای شیرین زیادتر است، بهتر است همان نیمرو را به روش های مختلف شیرین کنید. برای این منظور، 2 روش رایج وجود دارد که یکی از آنها نیمرو با شکر یا همان خاگینه شیرین و دیگری نیمرو با خرماست که هر دو غذای مقوی و مناسب افطار هستند.
خاگینه شیرین
به ازای هر یک عدد تخم مرغ یک قاشق سوپ خوری شکر و کمی زعفران ساییده شده آماده کنید و در کاسه ای بریزید و با چنگال خوب هم بزنید؛ سپس مایه تخم مرغی شیرین را در تابه ای که پیش تر اندازهی روغن یا کره در آن داغ نموده اید، بریزید و در ظرف را بگذارید.
نکات:
- برخی ها برای اینکه خاگینه پف بیشتری داشته باشد، کمی آرد هم به آن اضافه می نمایند.
- عده ای ابتدا شکر را به تخم مرغ اضافه نمی نمایند بلکه بعد از آنکه تخم مرغ داخل روغن بست شکر یا عسل را روی آن می ریزند.
- خاگینه چون غذای شیرین است خیلی زود زیر حرارت می سوزد دقت و توجه بیشتری داشته باشید.
برای طرز تهیه خاگینه مغزدار تبریزی(خاگینه کیکی) اینجا کلیک کنید.
فرنی غذای سبک
آرد برنج یک قاشق غذاخوری و شکر 5/1 قاشق غذاخوری، شیر یک لیوان و پودر هل و گلاب را با هم مخلوط کنید تا یکنواخت گردد. روی شعله بگذارید و زمانی که به جوش آمد مرتب به هم بزنید و زیر شعله را کم کنید. مراقب باشید ته نگیرد، زمانی که بقوام آمد و کمی خود را گرفت گلاب و هل را اضافه کنید. فرنی را داخل ظرف بریزید و بعد از خنک شدن سرو کنید.
برای طرز تهیه فرنی، مخصوص ماه رمضان اینجا کلیک کنید.
شیر برنج
یک پیمانه برنج اعلای ایبرانی را بشویید و بعد از دو ساعت خیس خوردن داخل قابلمه بریزید و چهار پیمانه آب روی آن بریزید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا به آهستگی بپزد و به اصطلاح برنج وا رفته و نیم پز گردد. زمانی که آب آن تبخیر شد شکر اضافه کنید و یک لیتر شیر پر چرب ونصف پیمانه گلاب را اضافه کنید. زمانی که شیر و برنج لعابدار شد اجازه دهید کمی خنک گردد و داخل ظرف مورد نظر بکشید و در آخر پخت داخل شیر برنج یک قاشق خامه و خلال بادام اضافه کنید.
برای طرز تهیه شیر برنج خوشمزه و مجلسی اینجا کلیک کنید.
کاچی(برشتوروک) غذای شازند
ابتدا آرد را در روغن فراوان سرخ کنید، سپس اندازهی زردچوبه و آرد اضافه نموده و تفت دهید تا به حالت قل قل بیوفتد و زمانی که روغن پس داد به آن شکر اضافه کنید. البته می توانید به جای زردچوبه از زعفران استاده کنید.
بجای روغن معمولی از روغن حیوانی بهره ببرید.
برای طرز تهیه کاچی، مناسب ماه رمضان اینجا کلیک کنید.
حلیم
خوردن حلیم هنگام افطار آن هم همراه با شکر درصد زیادی از انرژی از دست رفته مان را در طول روز جبران می نماید.
گوشت گوسفند را بپزید. 2 پیمانه گندم پوست گرفته را بپزید و زمانی که گندم خوب پخته شد گوشت را ریش ریش کنید و داخل حلیم بریزید و در آخر کره و کنجد و پودر نارگیل برای تزیین اضافه کنید.
برای طرز تهیه حلیم اینجا کلیک کنید.
غذایی بسیار مقوی و قابل هضم و سبک خواهد بود.
آش رشته
حبوبات را به مدت 12-24 ساعت قبل از پخت آش، با آب ولرم خیس می کنیم.(چند مرتبه آب آنها را عوض می کنیم). بعد از اتمام زمان گفته شده، هرکدام را جداگانه می پزیم؛ بعد از پخت همه حبوبات را آبکش می کنیم به جز عدس که به همراه آب به آش اضافه می گردد. قابلمه ای بزرگ که بیشتر از حجم مواد جا داشته باشد، انتخاب می کنیم و نصف آن را آب می ریزیم و روی شعله قرار می دهیم. اجازه می دهیم که آب به جوش بیاید.
برای ادامه طرز تهیه آش رشته کلیک کنید.
شله زرد
برنج رو پاک کنید و به خوبی بشویید تا کاملا تمیز بشه و با 7 پیمانه آب خیس کنید(به مدت بیست و چهار ساعت یا حداقل دوازده ساعت). بعد از گذشت این زمان، برنج رو با همون آبی که خیس کردین داخل ظرف مناسب روی حرارت میانه رو به بالا قرار بدین تا به جوش بیاد و بعد حرارت رو کم کنید(اگه کف کرد حتما کف روی آب رو جمع کنید) و اجازه بدین آروم بجوشه تا برنج ها شکفته بشن. توی این مرحله بهتره اصلا شله زرد رو هم نزنین و قاشق داخل ظرف نبرین و بذارین به حال خودش باشه و بجوشه چون هم زدن در این مرحله باعث میشه ته بگیره و به کف قابلمه بچسبه.
برای ادامه طرز تهیه شله زرد کلیک کنید.
منبع: اُکالا