طرز تهیه کیک هویج خانگی با طعمی خوشمزه و عالی

به گزارش زمین جهانی، کیک های میوه ای به علت داشتن طعم خوب و دلپذیر بسیار پر هوادار هستند. کیک هویج یکی از انواع کیک های خوشمزه میوه ای است که طرز تهیه آن در منزل به راحتی امکان پذیر است. این کیک دارای بافت نرم و عالی است و می تواند انتخاب مناسبی برای پذیرایی از مهمانان باشد.

طرز تهیه کیک هویج خانگی با طعمی خوشمزه و عالی

از آن جایی که کیک هویج کیک بسیار پرطرفداری است در این مطلب به ارائه طرز تهیه کیک هویج می پردازیم پس تا سرانجام این مطلب همراه ما باشید و از این دستور پخت بسیار آسان نهایت استفاده را ببرید.

البته پخت کیک هویج ریزه کاری هایی دارد که اگر طبق دستور عمل نگردد نتیجه کار خیلی جالب نمی گردد به دلیل وجود هویج امکان اینکه کیک حالت خمیری و چسبناک داشته باشه خیلی زیاد است.

معمولاً در کیک هویج مرکزش خمیری از آب در میاد و کیک به مقدار کافی پف نمی نماید در نتیجه خوردنش اصلا خوشایند نیست؛ بنابراین پیشنهاد میکنم حتما طبق دستور عمل کنید و مواد رو کم و زیاد نکنید مخصوصاً اندازه هویج را دقیقاً طبق دستور اضافه کنید.

مواد اولیه لازم برای تهیه کیک هویج

تخم مرغ 5 عدد

روغن مایع 200 گرم

بکینگ پودر 2 قاشق چایخوری

گردو خرد شده 80 گرم

شکر 250 گرم

آرد 300 گرم

دارچین 2 قاشق چایخوری

جوز هندی 1 قاشق چایخوری

زنجبیل 2 قاشق چایخوری

هویج رنده شده 1 پیمانه

وانیل 1/2 قاشق چایخوری

نمک 1 پنس

عسل 1 قاشق غذاخوری

قبل تهیه هر نوع کیک و شیرینی باید نکاتی را در مورد مواد اولیه رعایت کنید تا نتیجه مطلوب تری بگیرید این نکات به شرح ذیل است:

1- برای درست کردن کیک مواد اولیه را به دمای محیط برسانید بنابراین سعی کنید حداقل نیم ساعت قبل از آغاز همه مواد را از یخچال خارج کنید و اجازه دهید به دمای محیط برسند.

2- معمولاً درجه حرارت و مدت زمان پخت در فر های مختلف فرق دارد به اسم مثال اگر در دستور گفته شده دمای 175 درجه به مدت 45 دقیقه ممکن است در فر شما با این دما و مدت نتیجه مطلوب حاصل نگردد البته نگران این موضوع نباشید با چند بار استفاده از فر متوجه می شوید که چه دما و مدت زمانی برای پخت کیک ها در فر شما مناسب است.

با این حال به این موضوع توجه داشته باشید که معمولاً درجه حرارتی که در دستور ها گفته می گردد بر مبنای فر برقی است لذا اگر از فر گازی استفاده می کنید دما رو بین 10 تا 20 درجه سانتی گراد بیشتر بگذارید، اما دمایی که گفته می گردد باز به فر شما بستگی داره و باید قلق فر دستتون بیاد با چند بار امتحان کردن متوجه دما و مدت زمان پخت خواهید شد.

همواره وقتی مواد اولیه را آماده کردید و روی میز کار قرار دادید قبل از آغاز به کار فر را روشن کنید، چون برای تهیه هر نوع کیک یا شیرینی باید فر را از قبل روشن کنید تا موقعی که خواستید کیک را در فر بگذارید فر کاملاً گرم شده باشد.

3- سعی کنید یک ترازوی دیجیتال و پیمانه های استاندارد آشپزی تهیه کنید، چون در تهیه کیک و شیرینی مقدار های دقیق مواد اولیه بسیار مهم است.

4- همواره زمان به هم زدن تخم مرغ چندین بار همزن رو خاموش کنید و اطراف ظرف رو با یاری لیسک تمیز و داخل ظرف بریزید تا ذره ای از تخم مرغ به صورت هم نزده داخل کیک نباشه وگرنه با وجودی که از وانیل و یا اسانس استفاده می کنید باز کیک بوی تخم مرغ می گیرد.

5- همواره برای پخت هر کیکی آرد را 3 بار الک کنید این کار باعث هواگیری و سبک شدن آرد می گردد در نتیجه بافت کیک شما بهتر می گردد.

نکته مهم دیگری که در مورد آرد باید به آن توجه کنید این است که کیفیت آرد های موجود در بازار فرق دارد به همین خاطر متناسب با کیفیت آرد ممکن است مقدار آن کمتر یا زیاد تر از اندازهی گردد که در دستور گفته شده است بنابراین موقع اضافه کردن آرد به این مسئله توجه داشته باشید اگر دید مواد کیک در حال سفت شدن هستن، ولی هنوز اندازهی از آرد به جای مانده است این یعنی آردی که اضافه کردید کافی است و بقیه را اضافه نکنید اگر هم طبق دستور عمل کردید، ولی حس کردید مواد کیک هنوز به آن غلظتی که باید برسد نرسیده است یعنی باید کمی بیشتر آرد اضافه کنید بنابراین شما همواره اندازه آردی که در دستور گفته شده را تهیه کنید حال ممکن است این اندازه با توجه به کیفیت آرد کم یا زیاد گردد

یک نکته خیلی مهمی که در پخت انواع کیک باید رعایت کنید این است که در فر رو قبل از 30 دقیقه به هیچ اسم باز نکنید اگر این کار انجام دهید تمام زحمات شما هدر می رود، چون کیک شما پف نمی نماید.

7- در انتخاب قالب کیک دقت کنید اگر قالب نسبت به مواد کوچک یا عظیم باشد نتیجه مطلوبی نمی گیرد همواره باید قالبی انتخاب کنید که وقتی مواد کیک را در آن ریختید 1/3 قالب شما خالی بماند البته همه این موارد احتیاج به تجربه دارد شاید بار اول متوجه نشوید که چه قالبی مناسب است باید چند بار کیک درست کنید تا چشم شما به مقدار ها عادت کند و بتوانید سریع قالب مناسب را انتخاب کنید.

8- وقتی می خواهید کیک را در قالب بریزید از وسط بریزید بعد به اطراف پخش کنید سعی کنید کیک را طوری در قالب بریزید که مواد به صورت یکنواخت همه جا پخش گردد.

9- نکته مهم دیگر در پخت کیک انتخاب جنس قالب است قالب های متنوع و گران قیمت زیادی در بازار موجود است وقتی برای خرید قالب مراجعه می کنید با توجه به تنوع ممکن است در انتخاب قالب سر در گم شوید یکی از برترین قالب ها برای تهیه انواع کیک که نسبت به سایر قالب ها قیمت مناسبی هم دارد قالب های گالوانیزه است که معمولاً از همه لوازم قنادی ها می توانید تهیه کنید و در طرح ها و شکل های مختلف موجود می باشد.

10- در نهایت اینکه سعی کنید از مواد اولیه مرغوب در پخت کیک و شیرینی بهره ببرید، چون اگر مواد شما مرغوب نباشد به هیچ اسم نتیجه مطلوبی نمی گیرید به اسم مثال ممکن است همه نکات را رعایت نموده باشید، اما در نهایت کیک شما سفت شده است این امر می توان به این دلیل باشد که آردی که استفاده نموده اید مرغوب نبوده است.

طرز تهیه کیک هویج

1- هویج را آب پز یا بخار پز کنید بعد رنده کنید و بگذارید کنار تا خنک گردد، چون اگر داغ باشد آب می اندازد بعد از اینکه هویج خنک شد 1 قاشق غذاخوری عسل به آن اضافه کنید روی حرارت قرار دهید تا آب هویج کاملاً گرفته گردد این مرحله خیلی مهم است، چون اگر هویج آب داشته باشد کیک شما خمیر می گردد و همه زحماتتان هدر می رود. حدوداً باید 10 تا 15 دقیقه هویج را روی حرارت تفت دهید البته اگر هویج آب دار باشد زمان بیشتری احتیاج دارید بعد از این مرحله هویج ها را کنار بگذارید تا کاملاً خنک گردد.

2- تخم مرغ ها را با همزن برقی هم بزنید چند دقیقه بعد که تخم مرغ بالا آمد شکر را به آن اضافه کنید بعد هم وانیل و روغن مایع را اضافه کنید و با همزن خوب هم بزنید تا دانه های شکر کاملاً حل گردد بعد هم هویج ها را کم کم به این مخلوط اضافه کنید حدوداً تخم مرغ ها را باید 6 تا 7 دقیقه با همزن دور تند هم بزنید تا تخم مرغ ها کاملاً کرم رنگ و کشدار گردد.

3- آرد را 3 بار الک کنید بعد بکینگ پودر و نمک را هم به آن اضافه کنید بعد هم دارچین + زنجبیل + جوز هندی را به آرد اضافه کنید وقتی این ادویه ها را به آرد اضافه کردید دوباره آرد را الک کنید یعنی مجموعا آرد را 4 بار الک کنید می توانید ادویه ها را به جای اینکه به آرد اضافه کنید به تخم مرغ اضافه کنید و با همزن هم بزنید اگر خواستید ادویه ها را به تخم مرغ اضافه کنید قبل از هویج اضافه کنید.

4- آرد و گردو را کم کم به مخلوط تخم مرغ + هویج اضافه کنید و با لیسک به صورت دورانی هم بزنید همواره به این مرحله که رسید حتماً باید به صورت دورانی و از یک جهت هم بزنید کار هم زدن را آرام انجام دهید، چون اگر خیلی تند تند هم بزنید پف کیک شما می خوابد موقع هم زدن حواستان باشد که همه مواد با هم مخلوط شده باشند و گوله های آرد در مواد باقی نماند.

5- کف قالب مورد نظر کاغذ روغنی بیندازید یا با روغن جامد چرب کنید اگر با روغن مایع چرب کنید می سوزد. قالبی را انتخاب کنید که وقتی مواد کیک را داخل آن ریختید 1/3 قالب خالی بماند برای این مواد اولیه قالبی با قطر 23 سانتی متر انتخاب کنید.

6- وقتی که مواد را داخل قالب ریختید چند بار قالب را آرام به زمین بکوبید تا هواگیری گردد سپس در طبقه وسط فری که قبلاً آن را روشن نموده اید و گرم شده است به مدت 45 دقیقه تا 1 ساعت در دمای 180 درجه سانتی گراد قرار دهید.

7- تا 30 دقیقه به هیچ اسم در فر را باز نکنید، چون پف کیک می خوابد بعد از حدود 40 دقیقه برای اینکه متوجه شوید که کیک پخته است یا نه سیخ چوبی را تا داخل کیک بزنید اگر از مواد کیک چیزی به آن نچسبید یعنی کیک شما پخته است.

وقتی کیک پخت قالب را فوری از فر خارج نکنید، چون وقتی یه دفعه از گرمای زیاد خارج گردد به کیک شوک وارد می گردد و پف آن می خوابید پس ابتدا فر را خاموش کنید و بعد در فر را باز کنید اجازه دهید چند دقیقه داخل فر خاموش بماند بعد از فر خارج کنید وقتی از فر خارج کردید کیک را در راستا باد کولر یا پنکه قرار ندهید.

9- برای خارج کردن کیک از قالب اجازه دهید کیک کاملاً سرد گردد بعد به آرامی دور قالب را با کاردک یا چاقو در بیاورد بعد روی یک توری برگردانید. توری، پنجره ای پلاستیکی است که برای برگرداندن کیک به جای سینی استفاده می گردد و می توانید آن را از لوازم قنادی ها تهیه کنید.

نکات کلیدی و فوت و فن های یک کیک هویج عالی

خیلی مواقع با اینکه شما دقیقاً مراحل پخت کیک رو انجام داده اید و کاملاً مطابق دستور عمل نموده اید کیک شما خراب می گردد شاید خیلی از نکات خیلی مهم به نظر شما بی اهمیت باشد لذا در این قسمت دلیل برخی مشکلاتی را که ممکن است برای شما در تهیه انواع کیک ها پیش بیاید را شرح می دهیم.

چرا کیک پف ننموده است؟

1- حتماً در پخت هر کیکی باید موادی را که داخل یخچال هستند حداقل نیم ساعت قبل از یخچال خارج کنید در نتیجه اگر کیک شما خوب پف ننموده یکی از دلیل های آن ممکن است این باشد که تخم مرغ را مستقیم از یخچال خارج نموده و در کیک استفاده نموده اید.

2- مقدار هم زدن مواد در ابتدا خیلی کم بوده یا اینکه در بخش آخر که باید همه مواد اولیه را با هم مخلوط کنید خیلی هم زده اید و از همه مهم تر اینکه مخلوط کردن به صورت دورانی نبوده است.

3- دمای فر یا خیلی زیاد بوده یا خیلی کم اگر زیاد باشد کیک پف نمی نماید و نپخته می گردد و اگر کم باشه کیک پف می نماید، ولی به مرور پفش رو از دست می دهد و سفت می گردد. بعلاوه باید توجه داشته باشید که حتماً فر را از قبل گرم کنید.

5- نکته بسیار مهم دیگر که تاثیر مستقیم در پف کردن کیک دارد این است که مواد را به ترتیب دستور اضافه کنید.

6- مقدار بکینگ پودر کم بوده است همان طور که می دانید بکینگ پودر عامل اصلی در پف کردن کیک است.

7- مقدار قالب نسبت به مواد کیک عظیم یا خیلی کوچک بوده است.

8- فاصله بین تهیه مواد تا قرار گرفتن در فر خیلی زیاد بوده است.

9- در مورد کیک هویج آب هویج کاملاً گرفته نشده است.

دلیل چسبنده بودن روی کیک هویج چیست؟

1- کیک داخل قالب خودش سرد نشده و خیلی زود از قالب خارج شده است این کار علاوه بر اینکه باعث چسبنده شدن روی کیک می گردد باعث خرد شدن کیک شما هم می گردد.

2- وقتی کیک داغ بوده روی آن چیزی قرار گرفته است (مثلاً بشقاب یا سینی برای برگرداندن) به همین خاطر همان طور که در قسمت طرز تهیه گفته شد بهتر است از توری برای برگرداندن بهره ببرید و اینکه تا وقتی که کیک سرد نشده آن را از قالب خارج نکنید.

3- زمان پخت کم بوده و در عین حال حرارت فر زیاد بوده است.

4- موقع تفت دادن هویج دقت ننموده اید و آب هویج کاملاً گرفته نشده است.

چرا سطح رویی کیک مان چروک می گردد؟

1- قالب نسبت به مواد خیلی عظیم است.

2- قالب را زیادی چرب نموده اید پس اگر تازه کار هستید بهتر است به جای روغن از کاغذ روغنی برای چرب کردن قالب بهره ببرید.

3- مواد را خیلی هم زده اید.

4- حرارت فر کم بوده و کیک بیش از اندازه لازم در فر مانده است.

5- حرارت فر خیلی زیاد بوده و در عین حال کیک هم زیاد در فر مانده است.

6- فر را از قبل روشن ننموده اید تا داغ گردد یا اینکه فراموش نموده اید و دیر روشن نموده اید.

7- مقدار شکر نسبت به بقیه مواد زیاد بوده است.

8- قالب مورد استفاده نسبت به مواد کوچک بوده و مواد خیلی فشرده شده است.

9- در فر موقع پخت باز شده است.

10- بعد از اضافه کردن آرد مواد را خیلی به هم زده اید و یا اینکه هم زدن به صورت دورانی نبوده است.

دلیل سفت شدن کیک هویج چیست؟

1- فر زیادی داغ بوده است.

2- آرد را 3 بار الک ننموده اید در نتیجه آرد سنگین بوده است.

دلیل خارج شدن بخشی از مواد کیک از قالب

1- بیش از 2/3 قالب را پر نموده اید در نتیجه جایی برای پف کیک باقی نمانده است.

2- مقدار بکینگ پودر نسبت به بقیه مواد بیشتر بوده است.

3- قالب کوچک بوده است.

منبع: فرارو

به "طرز تهیه کیک هویج خانگی با طعمی خوشمزه و عالی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کیک هویج خانگی با طعمی خوشمزه و عالی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید