طرز تهیه آبگوشت کشک، غذایی محلی و خوشمزه

به گزارش زمین جهانی، آبگوشت کشک از ترکیب گوشت قرمز، کشک، بادمجان، نخود و لوبیا تهیه می گردد. این غذا در عین حال که طعم بسیار خوبی دارد، حاوی مواد مغذی زیادی نیز است که به حفظ سلامتی یاری می نماید.

طرز تهیه آبگوشت کشک، غذایی محلی و خوشمزه

زمین جهانی | سرویس آشپزی - آبگوشت یکی از غذا های سنتی و بسیار محبوب ایران است که همه آن را دوست داریم. آبگوشتی که همه ما می شناسیم از ترکیب گوشت قرمز، سیب زمینی، نخود و رب گوجه فرنگی تهیه می گردد، اما می توان این غذا را به شیوه های دیگری نیز طبخ کرد و به این ترتیب در برنامه غذایی تنوع ایجاد کرد. با متنوع کردن برنامه غذایی با استفاده از خوراک هایی سالم و مقوی، از غذا خوردن لذت بیشتری خواهیم برد. آبگوشت کشک یکی از انواع این غذاست که به شیوه متفاوتی تهیه می گردد و بسیار لذیذ نیز هست.

مواد لازم برای تهیه آبگوشت کشک

به منظور تهیه این آبگوشت برای هشت نفر، به دو الی دو و نیم ساعت زمان و مواد اولیه ای که در جدول زیر مشاهده می کنید، احتیاج است.

مواد لازم
گوشت ماهیچه یا سردست800 گرم
پیاز3 عدد درشت
بادمجان350 گرم
نخود160 گرم
لوبیا چیتی80 گرم
کشک200 الی 220 گرم
زردچوبهیک قاشق مرباخوری
نعناع2 قاشق سوپخوری
روغن، نمک و فلفلبه میزان لازم

چند نکته:

  • نخود و لوبیا را از 24 ساعت قبل جداگانه خیس نموده و چندین مرتبه آب آن را عوض کنید. با اینکار نفخ آن ها تا حد زیادی از بین خواهد رفت و از طرف دیگر به زمان کوتاه تری برای پخت احتیاج خواهند داشت.

  • ترجیحا کشک را بجوشانید و سپس در غذا بهره ببرید. به این ترتیب از سلامت آن اطمینان حاصل خواهید کرد.
  • در صورت تمایل می توانید بادمجان را از دستور این غذا حذف کنید.

  • از بادمجان های قلمی و شیرین بهره ببرید تا در نهایت غذا طعم بهتری داشته باشد.

طرز تهیه آبگوشت کشک

  1. آبی که نخود را در آن خیس نموده اید، دور بریزید. نخود را همراه با مقداری آب روی حرارت قرار دهید تا کاملا بپزد.
  2. همانند نخود، لوبیا را نیز بشویید و بپزید.
  3. گوشت را خرد نموده و بشویید.
  4. یک پیاز را نگینی خرد کنید یا رنده بزنید.
  5. سپس گوشت را با شش لیوان آب، زردچوبه، فلفل سیاه و پیازی که خرد نموده بودید روی حرارت قرار دهید تا بپزد. در هنگام پخت کفی که روی گوشت جمع می گردد را بردارید و دور بریزید. در صورت تمایل می توانید مقدری برگ بو یا رزماری را نیز اضافه کنید.

  6. دو عدد پیازها را نگینی یا خلالی خرد و سرخ کنید.
  7. زمانی که گوشت پخت، نیمی از پیاز داغ را به آن اضافه کنید.
  8. نخود و لوبیا را در آبکش بریزید تا آب اضافی آنها برود، سپس آنها را به گوشت اضافه کنید.
  9. بادمجان را پوست بگیرید و روی آنها با چاقو چندتا شیار ایجاد کنید، سپس در ماهیتابه با مقداری روغن سرخ کنید.
  10. بادمجان ها را به آبگوشت بیفزایید.
  11. مقداری از آبگوشت را بردارید و کشک را در آن حل کنید.
  12. کشک را نیز به آب گوشت اضافه نمایید.
  13. از آنجا که کشک مقداری نمک دارد، پس از اضافه کردن آن، ابتدا اندکی از آبگوشت را تست کنید و سپس اگر نمک آن کم بود، مقداری اضافه نمایید.
  14. زمانی که آبگوشت جاافتاد، می توانید آن را سرو کنید.

  15. در یک ماهیتابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا روغن داغ گردد. زمانی که روغن داغ شد، پودر نعناع خشک را به روغن اضافه کنید و 30 ثانیه بعد از روی حرارت بردارید و نعناع را بهم بزنید تا با حرارت روغن سرخ گردد. نعنا داغ را برای تزیین آبگوشت بهره ببرید.

به همین سادگی آبگوشت کشک آماده است و می توانید آن را همراه با نان میل کنید.

چند نکته:

  • اگر آب غذا کم بود، مقداری آب جوش به آن اضافه کنید.
  • مواظب باشید که نعناع خشک بیش از حد حرارت نبیند. اگر نعناع بسوزد، باعث تلخ شدن آبگوشت کشک می گردد.

  • در صورت تمایل می توانید بادمجان را با سیب زمینی جایگزین کنید. در این صورت باید سیب زمینی ها را کاملا بشویید و همانند دیزی آنها را به آبگوشت اضافه کنید تا بپزند.

  • همانند دیزی می توانید برای این آبگوشت نیز گوشت کوبیده درست کنید.

  • بادمجان ها را بعد از سرخ کردن در یک ظرفی که کف آن را با دستمال پوشانده اید، قرار دهید تا روغن اضافی بادمجان ها گرفته گردد.

این نوع آبگوشت غذایی کامل و مقوی است. گوشت قرمز مقدار زیادی پروتئین، آهن، ویتامین E، ویتامین های خانواده B، روی و زینک دارد و برای حفظ سلامتی بسیار مفید است. علاوه بر این کشک موجود در این غذا، مقدار قابل توجهی کلسیم دارد که برای استخوان های بدن لازم است. حبوباتی که در آبگوشت استفاده می گردد، حاوی پروتئین گیاهی است. در نتیجه این غذا هرآنچه که باید را دارد، اگر آن را همراه با سبزی خوردن سرو کنید، فیبر را نیز به وعده غذایی خود اضافه نموده اید.

آبگوشت کشک را طبخ کنید تا هم تنوعی به برنامه غذایی خود داده باشید و هم یک وعده غذایی مقوی باری خود و عزیزانتان تدارک ببینید. این غذا را علاوه بر سبزی خوردن با انواع ترشی مانند ترشی سیر، ترشی لیته و ... نیز می توانید سرو کنید. در صورت تمایل از نان سنگک در کنار این غذا استفاده نمایید.

منبع: setare.com

به "طرز تهیه آبگوشت کشک، غذایی محلی و خوشمزه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آبگوشت کشک، غذایی محلی و خوشمزه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید