طبع پرتقال ترش و شیرین چیست و مصلحات آن کدامند؟
به گزارش زمین جهانی، طبع پرتقال با افراد سرد مزاج سازگار نیست و باید آن را همراه با عسل، گلپر، نمک و گلنگبین مصرف کنند تا سردی آن کاهش یابد. اما افراد گرم مزاج می توانند این میوه را بدون مصلح مصرف کنند.
به گزارش ، از انواع مختلف پرتقال می توان به پرتقال خونی، تامسون و تو سرخ اشاره کرد. این میوه سرشار از انواع ویتامین است و مصرف آن فواید فراوانی به دنبال دارد، اما طبع آن با مزاج برخی از افراد سازگار نیست و باعث بروز مسائل گوارشی می شود. برای پیشگیری از این مسائل قبل از مصرف این میوه با طبع آن آشنا شوید تا در صورت لزوم آن را با مصلح مصرف کنید.
طبع پرتقال به طعم آن بستگی دارد، پرتقال ترش و شیرین طبع یکسانی ندارند. برخی از متخصصان طب سنتی معتقدند، طبع پرتقال شیرین سرد و تر است و برخی دیگر طبع آن را معتدل می دانند، هرچه پرتقال شیرین تر باشد، طبع آن به گرمی نزدیکتر است. طبع پرتقال ترش سرد و خشک است، هرچه این میوه ترش تر باشد، سردی آن هم بیشتر است.
در طب سنتی عسل و گلنگبین، گلپر و نمک به عنوان مصلح پرتقال معرفی می شوند، اما مصرف مصلح به مزاج فرد بستگی دارد و برخی افراد می توانند این میوه را بدون مصلح مصرف نمایند. در ادامه مصلح این میوه بر اساس مزاج آورده شده است:
مصرف پرتقال همراه با مصلح مناسب افراد سرد مزاج: پرتقال طبع سردی دارد و معده افراد سرد مزاج قادر به هضم آن نیست، بنابراین این افراد ممکن است بعد از مصرف پرتقال دچار مسائل گوارشی شوند. این افراد باید پرتقال را همراه با گلپر یا نمک میل نمایند و یا بعد از آن کمی عسل بخورند. همچنین پرتقال شیرین برای افراد سرد مزاج مناسب تر است.
ترکیب پرتقال و توت فرنگی گزینه عالی برای صفراوی مزاج ها: این میوه به دفع صفرا در افراد با مزاج گرم و خشک کمک می کند. این افراد می توانند پرتقال، شکر و توت فرنگی را داخل مخلوط کن بریزند و میل نمایند.
مصرف متعادل پرتقال بدون مصلح برای افراد با مزاج گرم و تر: مصرف پرتقال بدون مصلح به تعادل طبع در افراد با مزاج گرم و تر یا دموی مزاج ها کمک می کند، البته زیاده روی در مصرف پرتقال در هر فردی با هر مزاجی باعث بروز مشکل می شود و این افراد هم نباید در مصرف این میوه زیاده روی نمایند.
این میوه که به عنوان یکی از غنی ترین منابع ویتامین ث شناخته می شود، خواص فراوانی برای سلامتی دارد. برخی از خواص پرتقال عبارتند از:
درمان سرماخوردگی با تقویت سیستم ایمنی و افزایش تعداد گلبول های سفیدخون
مصرف کم پرتقال به دلیل شاخص گلسیمی پایین، مناسب افراد دیابتی است
سرشار از فیبر و موثر در درمان یبوست
مفید برای دوران بارداری به دلیل توسعه مغز جنین و جلوگیری از نقص لوله عصبی
کاهش فشارخون بالا در بارداری به دلیل پتاسیم بالا
درمان کم خونی به دلیل دارا بودن ویتامین ث و کمک به جذب آهن
کاهش کلسترول خون بالا با مصرف روزانه 3 لیوان آب پرتقال طبیعی
پیشگیری از سرطان به دلیل دارا بودن ویتامین آ و خاصیت آنتی اکسیدانی
افزایش هورمون جنسی در زنان و مردان و درمان اختلال نعوظ در مردان
پیشگیری از التهاب لثه و رفع بوی بوی بد دهان
کاهش دهنده هورمون کورتیزول در بدن و موثر در درمان استرس و اضطراب
شما می توانید پرتقال را به صورت میوه مصرف کنید و یا آب آن را بگیرید.
بسکمک از افراد عادت دارند پوست سفید روی این میوه را بگیرند، اما این پوست سفید سرشار از مواد معدنی است و اثر اسیدی پرتقال را کاهش می دهد، بنابراین تنها پوست زردرنگ روی پرتقال را بگیرید.
بسکمک از افراد مصرف آبمیوه را ترجیح می دهند. چینیان قبل از دریافت آب این میوه، آن را کمی روی سطح صاف قل می دهند، این شیوه آب دریافتی از پرتقال را افزایش می دهد. در طب سنتی معتقدند مصرف روزانه آب پرتقال به درمان خشکی دهان، زبان و گلو در افرادی که فعالیت زیادی دارند، کمک می کند.
حتی پوست این میوه هم خواص درمانی دارد و بهتر است آن را دور نریزید. برای بهره مندی از خواص پوست این میوه مطابق یکی از روش های زیر عمل کنید:
پوست پرتقال برای یبوست: پوست پرتقال را با کمی آب بجوشانید، سپس آب آن را دور بریزید. مجدادا مقداری آب و شکر به این پوسته ها اضافه کنید و به مدت 20 دقیقه بجوشانید. نوشیدن این دمنوش قبل از صبحانه به درمان یبوست کمک می کند.
درمان اگزما با پوست له شده: پوست این میوه را له کنید و از آن به عنوان مرهم برای درمان اگزما استفاده کنید.
در طب سنتی چینیان مصرف پرتقال در وعده صبحانه یا به همراه وعده های غذایی توصیه نمی شود. خاصیت اسیدیته پرتقال باعث هضم زودهنگام مواد غذایی شده و بدن فرصت کافی برای جذب مواد مغذی آن ها را ندارد؛ بنابراین توصیه می شود، آب پرتقال را یک ساعت بعد از غذا میل کنید. همچنین بهترین زمان برای مصرف این میوه بعد از ظهر است و بهتر است از مصرف آن در هنگام شب اجتناب کنید.
در هنگام خرید پرتقال هایی را انتخاب کنید که پوست آن ها بدون لک است و رنگ روشنی دارد. این میوه اگر تازه باشد، در دمای اتاق یک هفته و داخل یخچال به مدت 2 هفته قابل نگهداری است. شما می توانید با پوست این میوه ها یک ترشی خوشمزه درست کنید.
منبع: ستاره
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان