بدهی سفرهای هوایی به 60 میلیارد تومان رسید
به گزارش زمین جهانی، رییس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران می گوید: با گذشت 5 ماه از لغو سفرها پس از شیوع کرونا، هنوز بخشی از بدهی شرکت های هواپیمایی به مردم و آژانس های مسافرتی برگردانده نشده. بدهی ایرلاین ها به 60 میلیارد تومان رسیده است.

حرمت الله رفیعی حدود دو ماه پیش با اعتراض به برخورد شرکت های هواپیمایی خارجی و داخلی و خودداری از پرداخت بدهی سفرهای لغو شده پس از شیوع ویروس کرونا، بسته شدن مرزها و اعمال محدودیت در سفرها، بیان کرد: ایرلاین ها حدود 400 میلیارد تومان به مردم و آژانس های مسافرتی بدهی دارند. این اظهارات با واکنش تند سازمان هواپیمایی روبرو شد؛ رضا جعفرزاده ـ سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری ـ رقم 400 میلیارد تومان را غیرمستند دانست و آن حرف ها را رد کرد و گفت: تا به امروز بیش از هشت هزار میلیارد ریال توسط شرکت های هواپیمایی داخلی و خارجی بدون کسر هزینه لغو سفر به مسافران بازگردانده شده است.
مقصود اسعدی سامانی ـ دبیر انجمن شرکت های هواپیمایی ـ نیز همان موقع در واکنشی به اظهارات رییس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی گفت که بیش از 95 درصد بهای بلیت هواپیما که مردم در ایام شیوع ویروس کرونا مسترد نموده اند به آن ها بازگردانده شده است. از میان 17 ایرلاین داخلی تا به امروز 15 شرکت هواپیمایی بهای بلیت پروازهایی را که مردم در ایام شیوع ویروس کرونا مسترد نموده اند یا کنسل شده است بازگردانده اند و هیچ بدهی ای به مردم ندارند. شرکت هواپیمایی ایران ایر هم بابت مسترد شدن این بلیت ها حدود 170 میلیارد تومان به مردم بازگردانده است. تنها بخشی از پروازهای خارجی باقی مانده که هم اکنون در حال اقدام برای برگرداندن پول مشتریان هستند. نباید با طرح اظهارات غیرکارشناسی بیش از آن چیزی که تا امروز شیوع ویروس کرونا به همه ایرانی های جهان آسیب زده، ضربه وارد کنیم.
اما رفیعی می گوید: پس از آن مصاحبه، بعضی از ایرلاین های داخلی و خارجی از بیم این که قوه قضاییه وارد موضوع گردد، بخشی از بدهی شان را تسویه کردند و میزان این بدهی اکنون به 60 میلیارد تومان رسیده است. بیشتر بدهی ایرلاین های داخلی پرداخت شده و شرکت های هواپیمایی خارجی هم حدود سه چهارم بدهی هایی که به دنبال لغو سفرها با شیوع ویروس کرونا داشتند را پرداخته اند.
رفیعی درباره بدهی هتل ها نیز گفت: هتل های داخلی تقریبا بدهی ندارند و شکایتی مطرح نیست. بیشترین بدهی ها مربوط به هتل های خارج از کشور است که مردم پس از شیوع ویروس کرونا و بسته شدن مرزها، نتوانستند سفر بروند و از خدماتی که خریده بودند استفاده نمایند. هرچند که معتقدم پول مردم دست هتل های خارجی نیست و در حساب کارگزاران و به عبارتی واسطه های خرید است که جوابگوی مردم و آژانس ها هم نیستند و باید به این موضوع رسیدگی گردد.
منبع: دنیای سفر